+ the_barn


 

Location:  1056 Ave. D Redondo Beach, California, United States of America 90277.

Client:  withheld

Site Area: 7,956 sq ft / 0.08 hectares Size: 2,734 gross sq ft / 253.99 gross sq m

Program:  This is a an existing 1972, 4 bedroom, three bath, house.

The program is to add four hundred square feet to the existing home, expanding the master bedroom and master bathroom. The interior wall seperating the family room and the kitchen wiill be romved to make one great room. A four hundred and twenty square foot wood deck will also be added to the back of the house.

Curb appeal is a big focus, on this home. The addition of new aluminum windows, a new entry condition, new reclaimed barn wood siding, a standing seam zinc roof, elimanting the spanish tiles, and the crafstmen mullions in the windows, will tie the project into one aesthetic. Adding corten corrugated steel panels, to the front facade, and the rear porch, provides an asymmetric perspective, that allows the four foot by four foot symetrical windows to read as seperate elements, as well aligns with the frosted channel glass in the entry condition.

The addition of skylights, and two large sliders, that will share the same guide track will allow the new xeriscape yard to enter into the home.

Design: 2012, Construction: TBD

Type: residential modern/ remodel

Project Team

Design + Build: hu mn lab,+inc.

General Contractor: TBD

Structural/MEP Engineer: Paul Christensen, C.E., S.E.

Green Roof: Justin Ewart/AAWRP

Photography: TBD