+ the_UNbox /


Location:  606 N. Ardmore Ave. Manhattan Beach, CA. United States of America

Site Area: 7,401 sq ft / 0.125 hectares Size: 4,126 gross sq ft / 2,198.32 gross sq m

Program:  This is a an existing oddly shaped lot with an existing AIA award winning home from the early ninties, currently vacant. The parti is to divide the public realm from the private areas, by use of stratifying, vertically, space/green roof/and and existing kidney shaped pool. All levels have view to capture the Palos Verdes Mountain Range views and the entire south bay, north towards Malibu.

The additions, exterior is cladded in a white washed cedar, hung on a rain screen system that allows the wood to expand and contract naturally, while the black smooth steel troweled stucco under, keeps the U value and vapor barrier secure. The addition of 2,  15 foot wide, 9 foot tall pocket door system, allows the outside, in. The lowest level will be clad in concrete tiles to appear as if it were originally a poured in place concrete wall.

The addition of property line walls and new mature landscape will help the end user to define the public, outside, from the private spaces towards the interior of the property.

Design: 2020, Construction: TBD

Type: residential modern

Project Team:

Design + Build: hu mn lab,+inc.

General Contractor: Harris, Construction, Inc. + hu mn lab,+inc.

Structural/MEP Engineer: MMSE Engineering, Mike Martineze, C.E., S.E.

Soils Engineer: Terradyne Enviromental, A.  Wahab (SAM) Noori, P. E. QSD

Civil Engineer: T Engineering Group, Inc., Quang Tran, P.E.

Green Roof: Justin Ewart/AAWRP

Photography: DNA_Photography

3D rendering: hu mn lab,+inc. + Rstyle 3D